Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


örökzöldek

 Örökzöldek
 

A zöld smaragd tuját telekhatárolásra javasolhatjuk, kb. másfél méterenként ültetve egymástól néhány év alatt szépen elválasztja a tereket egymástól amellett, hogy a gyertyalángformát mindig megőrzi. Ezt a fajt nyírni nem szabad, mert akkor éppen a jellegzetességét veszíti el, valamint sűrűn ültetni sem érdemes, nehogy az ágak összeérjenek, azzal is veszít a díszértékéből.

 

 


a tuja és a pistike virágA kert adottságai szerint dönthetünk arról, hogy a növényünket szabadba vagy konténerbe ültetjük-e. Ha a teraszt kívánjuk díszíteni velük, akkor olyan konténerbe tegyük növényünket, ami a többi berendezési tárgyhoz illik, ha sok a természetes anyag, akkor ne műanyag dézsát, hanem fát, bambuszt válasszunk.

 

Természetesen a legjobb a növénynek, ha a gyökere szabadföldben gazdálkodhat a hellyel, de vannak olyan fajták, amik nem túl gyors növekedésűek és jól bírják a zárt edényeket - persze az edény alján feltétlenül legyenek vízkifolyó-nyílások, különben nem éli túl a pangó vizet a gyökérzet! -, ezzel kapcsolatban is kérjünk tanácsot a kertészeti szakembertől.

 


mini örökzöldek

 

 


hamis ciprus smaragd tuja

 

mini örökzöldek 

 

 

 

 

Cikkek

Terülő boroka

2011.02.05

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: örökzöldek | Hozzászólások: 0

Örökzöldek

2011.01.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: örökzöldek | Hozzászólások: 0